Rietvallei Estate

Rietvallei är en av de äldsta egendomarna i hjärtat av Klaasvoodg Valley i Robertson. Dalen bär namnet efter nybyggaren Claes Voogt som trampades till döds av elefanter 1717. I dag tillhör den Kobus Burger som är sjätte generationen på Burger på Rietvallei.

Julius François Burger köpte egendomen Rietvallei 1864. Egendomen har fram till år 2013 ägts och drivits av Johnnie Burger och hans son Kobus Burger som är femte respektive sjätte generationen på Burger på Rietvallei. Idag tillhör egendomen Kobus. Farfarsfar var gift tre gånger och fick 21 barn varav 19 var döttrar. En mycket livskraftig familj.

Eftersom nederbörden endast är 300 mm om året så måste man konstbevattna och man använder sig av Langebergens livgivande vattendrag. Rietvallei Estate är historiskt sett mycket berömd för sin Red Muscadel som Kobus farfars farfar planterade här 1908 och en lott av dessa stockar finns kvar och buteljeras separat, men idag producerar Kobus här en lång rad nyansrika och eleganta viner.

Varför arbetar vi med denna producent?
En underbar familj som alltid stått oss nära. Kobus är en mycket flexibel ung och ambitiös vinmakare och hans vinstil ligger absolut rätt i tiden. Anders Röttorp har beskrivit Rietvallei Red Muscadelle som » Svenskt Nationalvin, nödvändigt till en Svensk Midsommar och jordgubbar».

Grundat: 1864

Distrikt: Robertson

Vingårdsareal: 172 hektar under vin

Egen produktion: 100 %

Hemsida: http://www.rietvallei.co.za

Se våra viner från Rietvallei Estate

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år