Cantine Nicosia

År 1989 beslutade sig Francesco Nicosia, farfar till den nuvarande ägaren, att öppna sin första vinbutik i Trecastagni, på den östra sluttningen av Mount Etna. Detta var Etna-vinernas guldålder, som – även då – var kända och uppskattade över hela Europa för deras mineralitet och ”vulkaniska” personlighet.
I slutet av 1900-talet investerade den nuvarande ägaren, Carmelo Nicosia, kraftigt i att expandera och omstrukturera vingårdarna och bygga en modern vingård. Han hjälpte till att omvandla familjeföretaget till en av de ledande aktörerna i renässansen av sicilianskt vin i Italien och runt om i världen.

Nicosia är ett dynamiskt, modernt och effektivt företag som ser fram emot framtiden, men utan att glömma tradition. Företaget leds av Carmelo Nicosia, assisterad av hans söner Francesco och Graziano och ett nära team av ungdomar som enolog Maria Carella. Här arbetar man för att främja de bästa vinodlingsområdena på Sicilien, samtidigt som man fullt ut respekterar miljön, med inriktning på de finaste inhemska druvsorterna och internationella druvsorter som bäst kan anpassa sig till Sicilien.

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år