Marques de Monistrol

Marques de la Concordia har en bred kollektionen med underbara viner ifrån de finaste regionerna i Spanien.

Starta litet och tänk stort. Marques de la Concordia drivs av en grupp individer som älskar att besöka olika platser och tänka utanför boxen. Under en 10-årig resan till nya vinländer som startade i början av 2000-talet har ansträngning gett ett äventyr lång bort ifrån vår födelseort som är Hacienda Marqués de la Concordia i La Rioja Baja – Spainens mest berömda vinregion. Under resans gång så upptäcktes det som skulle bli ett drömhem i Duero Valley.
Hacienda Zorita

Hacienda Zorita drivs av vinfamiljen Marques de la Concordia som har sitt huvudkontor i denna gamla Dominikanska egendom. Just här vid den södra spetsen av Spaniens Tierra del Vino, är vinframställning tradition sedan 1366. Marques de la Concordias chefvinmakare Carmelo Ángulo tar oss bortom Spaniens kända vinregioner, och presenterar här ett klassiskt, kryddigt och smakrikt rött vin från Vino de la Tierra Castilla y Leon, gjort av Spaniens främsta kvalitetsdruva för röda viner – tempranillo.
Bodegas Lagunilla i Rioja

Felipe Lagunilla var mannen som räddade Riojas vingårdar från Phylloxera-krisen eller vinlusen som förstörde enorma vinområden när den slog till i slutet av 1800-talet. Felipe vart känd och hedrad för att återplantera vinstockar som var ympade med amerikansk rotstock som redan var resistenta mot Phylloxera. År 1994 kom vi över Bodegas Lagunilla som är grundat 1885 och genom att göra så tog vi ansvaret för att underhålla en av de mest traditionella bodegorna i Rioja Alta. Lagunilla har några av de bästa Reservas och Crianza som denna vinregion någonsin har producerat. Vi älskar att nå nya höjder och med de traditionella Rioja-vinerna från vår nya familjemedlem Bodegas Lagunilla verkar vi ha nått toppen.
Marques de Monistrol

Sant Sadurni d’Anoia ligger ett par mil utanför Barcelona i Katalonien och är ett av världens mest kända områden för produktion av Cava. Här byggdes ett kloster av en lokal grupp munkar under medelåldern – därav namnet Monistrol som betyder just kloster på katalan. Under 1800-talets slut beslöt Markisen av Monistrol att utöka sin vinodling och satsa på produktion av Cava i Penedés-distriktet omkring Sant Sadurni d’Anoia. Sedan dess har vinhuset Marqués de Monistrol växt till ett internationellt och prisbelönt företag som specialiserar sig på mousserande viner som Cava och Rosé. Idag finns Marqués de Monistrol viner över hela världen och tillhör det absolut högsta skiktet av kvalitets Cavas.
Federico Paternina

Alta Federico Paternina grundades 1896 i Rioja Alta. År 1956 är ett viktigt år för historien då kom Ernest Hemingway på besök och han fick en stor förkärlek till Paternina vinerna! År 2014 så bestämde sig Marqués de la Concordia att anta det här barnet till sin familj med öppna armar, för att besvara statusen för detta älskade Rioja namn av hög kvalitet!

Se våra viner från Marques de Monistrol

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år