Bodegas Mureda

Bodegas Mureda med sina 1000 hektar vinodlingar är imponerande då allt; det vill säga ”Hela vinodlingen är ekologiskt certifierad”. Detta gör Bodegas Mureda till Europas största, ekologiska vinproducent i Europa!

Castilla La Mancha i Spanien är normalt sett i ett varmklimatsområde, något som vanligtvis ger lägre syror åt vinerna. Men Bodegas Muredas vingårdar ligger på hög altitud; det vill säga mellan 700- till 1000 meters höjd, därtill har vingårdarna de allra bästa lägen som tillför druvorna hög kvalitet och bidrar till hög klass hos vinerna. I ett varmklimatsområde som Castilla La Mancha, är det mer än en viktig komponent med den höga odlingshöjden som ger ett svalare klimat, vilket bidrar till en naturlig friskhet och struktur åt vinerna.

En annan anledning till hög kvalitethos Bodegas Mureda är att en stor andel av vinstockarna är gamla (över 30 år) något som också ger mer struktur åt druvorna. En annan viktig faktor är att vinmakarna har temperaturkontrollerande jäsningstankar i olika storlekar till sitt förfogande och all annan modern teknik man behöver. Till syvende och sist så beror det förstås på att man har precis så skickliga vinmakare som man behöver för att framställa ekologiska, prisvärda viner av fin kvalitet.

Varför arbetar vi med denna producent?
Trots att detta är en stor vinfirma så är det ett privatägt familjeföretag precis som janake wine group. Det går som hand i handsken.

Distrikt: La Mancha

Vingårdsareal: 1000 hektar

Egen produktion: 100%

Se våra viner från Bodegas Mureda

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år