Château d´Arsac

Chateau d´Arsac betraktas som en av de äldsta vingårdarna i regionen Medoc och dess historia kan spåras ca niohundra år tillbaka i tiden.

Slottets stora kris kom i början av 1900-talet då phylloxeran slog till och dåvarande ägaren tvingades att dra upp nästan varenda planta, försäljningen av vin sjönk drastiskt och i mitten av 1930-talet så fanns det knappt något av Chateau d´Arsac kvar. 1986 så köper Phillipe Raoux slottet med 112 ha tillhörande mark. Nu tar en 10-års lång och omfattande renovering av slottet vid och idag är det endast de stående väggarna kvar, resten är nytt. Under denna 10-års period startar även en rekonstruering av de 112 ha vinodling som finns, nyplantering görs och hans mål är att återuppliva den forna kvalitet som slottet och dess vin haft. 1995 tar Phillipe kontakt med INAO, Frankrikes nationella vininstitut och ber dem att återklassificera slottets vin till ursprunget AOC Margaux, vilket man också gör med 54 av de 112 hektaren mark.

På Chateau d´Arsac producerar man förutom sitt röda första vin även ett rött andra vin samt vitt och rosé. Man producerar även en liten del Cremant de Bordeaux på druvan Semillon.

Grundat: 1100-talet

Distrikt: Bordeaux, Margaux

Vingårdsareal: 54 hektar

Egen produktion: 100%

Hemsida: www.chateau-arsac.com

Se våra viner från Château d´Arsac

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år