Domaine Bourillon Dorléans

Grundat 1921 av Gaston Dorleans. Vingårdarna, som uppgår till 20 hektar, ligger på dom bästa sluttningarna vid byn Rochecorbon. Man odlar och köper endast in druvan Chenin Blanc. Av de egna odlingarna är 30 procent äldre stockar, 60 procent mellan 10-25 år och 10 procent är från yngre stockar. Familjen Bourillon Dorláns har nu drivit företaget i tre generationer.

Man kallar inte vinerna ekologiska eller biodynamiska men man försöker framställa sina produkter så naturligt som möjligt. Bland annat använder man krossade vinrankeskott istället för konstgödsel och man reducerar skördarna kraftigt för att få koncentration och karaktär åt vinerna. Man skördar ofta sist av alla. Domain Bourillon tillverkar både extremt torra och ädelsöta viner.

Varför arbetar vi med denna producent?
En producent med mycket hög status. Rankas bland annat av Parker som en av de tre bästa i Vouvray. Jag har följt den här producenten i över tjugo år och vinerna är extremt rena och rasiga med en extremt stor lagringsbarhet. De håller upp emot 100 år i en bra källare. Ingår i Europvinstallet.

Grundat: 1876

Distrikt: Vouvray

Vingårdsareal: 26 hektar

Egen produktion: 100%

Produktionsvolym: 160 000 flaskor per år

Exportandel: 80%

Hemsida: www.bourillon.com

Se våra viner från Domaine Bourillon Dorléans

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år