Domaine Bernard Defaix

Bernard Defaix är den fjärde generatiovinodlare i Chablis som startades 1959 med två ynka hektar vinfält. Det var ett utsatt läge och nu började man på allvar att skydda sina vinstockar mot de förfärliga vårfrostnätterna, Tillsammans med hustrun Monique byggde de upp och utvidgade de sin firma som idag sköts av Sylvian och Didier Bernard.

Didier sköter vinfälten, försäljning och marknadsföring och administrationen. Sylvian ansvarar för vintillverkningen, lagring, buteljering och leveranserna. Didiers fru Helene arbetar med administration och försäljning.

Idag omfattar egendomen 26 hektar vinfält i Petit Chablis, Chablis och Chablis Premiere Cru ( Côte de Lechet, Vallions och Le Lys). Från och med 2009 är man godkända som Organiska odlare. Godkända av Ecocert. Druvorna maskinskördas och vinet tillverkas på ett modernt sätt i en modern rostfri vinkällare.Utöver från de egna vinfälten köper man in druvor till andra viner man tillverkar.

Vinerna är knivskarpa och frasiga och man kan kalla dem för skolboksviner över Chablis, alltid med en kristallklar mineralitet och normalt sett utan fatkaraktär. Det är därmed lysande matviner perfekta till fisk och ännu bättre till ostron och andra skaldjur.

Varför arbetar vi med denna producent?
Vi älskar verkligen Chablis men den ska vara absolut ren och krispig. Bernard Defaix är exakt som vi vill att ett sådant vin ska vara. Man tröttnar aldrig på dessa viner och vi arbetade med Defaix redan under Premium Wines tiden.

Grundat: 1959

Distrikt: Chablis

Vingårdsareal: 26 hektar egna fält

Vinmärke: Sylvian Defaix

Hemsida: www.bernard-defaix.com

Se våra viner från Domaine Bernard Defaix

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år