Michael – David
Ägarna Michael & David Philips har varit druvodlare i Kalifornien i sex generationer sedan 1850, men det första egna vinet producerades först 1984. Fokus ligger på Zinfandelviner gjorda på druvor från gamla vinstockar samt Rhônevinsblandningar och druvviner från Rhônevinsdruvor som Viognier och Syrah.
Druvodlandet är varsamt, långsiktigt och naturnära men ändå inte ekologiskt
Medaljer och utmärkelser regnar ner på denna producent och de räknas definitivt till de mest berömda Lodiproducenterna.
Varför arbetar vi med denna producent?
När vi provade de första vinerna från denna producent blev vi omskakade. Jag hade gamla minnen av Mayacamas Late Harvested Zinfandelviner som ändrade min uppfattning om hur viner kunde smaka. Blodfyllda och oerhört generösa viner! Dessa viner är inget du stöter på särskilt ofta, men hos Michel & David slungades vi tillbaka till dessa explosiva karaktärsviner. Att man sedan kunde skapa annorlunda etiketter med humor som Petite Petit med två Cirkuselefanter på etiketten fick oss att både skratta och vilja jobba med denna producent. Vi lovar att du aldrig glömmer denna producents viner när du väl provat dem.
Grundat: 1984
Distrikt: Lodi Californien
Vingårdsareal: 500 hektar
Egen produktion: I genomsnitt 75% men vissa viner typ Eartquake till 100%
Produktionsvolym: 12 000 000 flaskor
Exportandel: 10%
Vinmärke: Frank Lambert och Adam Mettler
Hemsida: www.michaeldavidwinery.com