
Alto M.P.H.S
Druvor: Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon
Sockerhalt: 3,4 g/l
Syrlighet: 5,8 g/l
Cabernet Franc – Druvorna skördades för hand vid 24° till 25°B tidigt på morgonen i februari. Jäsning har skett i rostfria ståltankar vid 25° till 27° C. Man har använt sig av överpumpning för att försäkra maximal utdragning av färgen. Vinet är separerat från skalen efter tio dagar och är omtappat två gånger i rostfria ståltankar. Efter malolaktisk jäsning är det förflyttat till nya 300liters medium-rostade, franska ekfat i 24 månader. Cabernet Sauvignon – Druvorna skördades för hand vid 24° till 25°B i mars. Jäsning har skett i rostfria ståltankar vid 25° till 27° C. Man har använt sig av överpumpning för att försäkra maximal utdragning av färgen. Vinet är separerat från skalen efter tio dagar och är omtappat två gånger i rostfria ståltankar. Efter malolaktisk jäsning är det förflyttat till nya 300liters medium-rostade, franska ekfat i 24 månader. Vinet har blandats utan rening och gick igenom en lätt filtrering innan det buteljerades i augusti.