
Allesverloren
Allesverloren 1704 Red
Druvor: 70% Tinta Barocca och 30% Shiraz
Sockerhalt: 2 g/l
Syrahalt: 5,3 g/l
Mellan 1958 och 1996 planterades Tinta Barocca på 140 meters höjd över havet i sydöstlig riktning på Allesverlorens egendom. Shirazdruvorna kommer från en vingård i Malmesbury. Den planterades 1969 och ligger på en höjd mellan 60- till 300 meter över havet och här är vinstockarna planterade i sydlig riktning. Druvorna handskördades i slutet på februari. Alkoholjäsningen skedde i öppna cementtankar vid en temperatur av 25°C under 5- till 7 dagar. Vinet har sedan fått ligga på jästfällningen i 4 månader för att extrahera så mycket smakämnen som det går och samtidigt ge en så bra struktur åt det färdiga vinet som möjligt. Efter den malolaktiska jäsningen lagrades det mesta av vinet i franska ekfat. En liten del av vinet lagrades på nya amerikanska ekfat.Vinmakaren rekommenderar att detta vin serveras till fågel, kalv och olika kötträtter. Det passar även bra att avnjutas för sig själv.