

Appasanto
Appasanto Castillo de Anna
Castillo de Anna Appasanto är till 100% gjort av Spaniens främsta kvalitetsdruva, tempranillo. Under de tidiga morgontimmarna plockas druvorna för hand, allt för att bevara deras inneboende friskhet och fruktighet. Vid ankomsten till vineriet pressas de skonsamt varefter musten jäser i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagras därefter en kortare tid innan det görs redo för tappning.
Producenten La Vina, som är en del av Anecoop, har sin vinanläggning i den lilla byn La Font de Figuera som ligger cirka tio mil sydväst om Valencia. Allt som allt hanterar man druvor från omkring 2 500 hektar vingårdar som ägs av kooperativets medlemmar. ”State of the art technology”, generationer av erfarenhet, hållbarhetstänk i hela produktionskedjan samt kärlek till naturen gör att vinmakaren Jesús García Álvarez stolt kan skeppa sina viner världen över.Castillo de Anna passar utmärkt till spanskinspirerade rätter som paella, tapas eller grillade lamm- och nöträtter smaksatta med rosmarin och vitlök. För att uppleva vinet som bäst föreslår vi att vinet luftas i en karaff i cirka 45 minuter och serveras vid en temperatur om 16-18°C.
Castillo de Anna Appasanto – smakrik spanjor från vilda, varma Valencia!