
Poire Williams Eau-de-Vie, 700 ml
Man tar mogna William päron som placeras i en glastank och av sin egen vikt pressas päronen ihop och blir till en söt massa. Då jäst svampar förekommer naturligt på päronen startar en jäsning av den söta massan redan efter två dagar och efter ytterligare 10 dagar så har nästan allt jäsbart socker som återfanns i den söta massan omvandlats till alkohol. Jäsningen avtar mer och mer och efter ca 6 veckor har den avstannat helt. Allt detta kontrolleras minutiöst av chef-distiller och när jäsningen avslutat tillsluts glaskärlet hermetiskt till dess att det är dags för destillation. Destillationen sker i en enkelpanna i koppar pot still, under destilleringen kommer den färdiga produkten ut i tre delar, nämligen huvud, hjärta och svans, av detta tar man så bort den första och sista delen (huvud och svans) och behåller endast mitten delen (hjärtat) som nu har en alkoholhalt runt 50-60%. Härefter tilltar en lagring av den färdiga produkten vilket ofta sker i glas damejeanner, men det kan även ske i fat av ask. Chef distiller bestämmer hur lång lagring en viss produkt behöver innan den är färdig att buteljeras. Denna produkt är lagrad på glas damejeanne. Det blir ingen förändring av produkten sedan den tappats på flaska, den håller sig dock oförändrad i flera år.
Passar som digestif.